„TÁPLÁLÉKOD LEGYEN ORVOSSÁGOD"
„AMIT ESZEL, AZZÁ LESZEL"
„NEM AZÉRT ÉLÜNK, HOGY EGYÜNK, HANEM AZÉRT ESZÜNK, HOGY ÉLJÜNK"
„ISTEN ADDIG NEM ADOTT BETEGSÉGET AZ EMBERRE, AMÍG ELŐBB A GYÓGYNÖVÉNYT, AMELY ELMÚLASZTJA A BETEGSÉGET, MEG NEM TEREMTETTE A FÖLDÖN.”
/Paracelsus/
A fenti idézetek hűen tükrözik az oldal tartalmát.
Ezen az oldalon tehát arról lesz szó, hogy hogyan táplálkozzunk tudatosan.
Ez elsősorban a természetes egészséges táplálkozást foglalja magába.
Mint ETI vizsgás természetgyógyász, közel 20 éve kezdtem el foglalkozni a természetes, egészséges életmóddal valamint a tudatos gondolkodással. Évekig tanulmányoztam többek között a természetes, egészséges táplálkozást, valamint a hitnek, a szeretetnek és a pozitív, tudatos gondolkodásnak a különböző betegségek gyógyításában játszott szerepét. 10 évvel ezelőtt a figyelmem a rákos megbetegedések felé fordult, miután édesanyámnál csontrákot diagnosztizáltak. Még ma is kitűnő egészségnek örvend, köszönhetően a tanácsaimnak. Szerencsére még idejében abbahagyták nála a kemoterápiát és a sugárkezelést, mert eleinte ő is jobban bízott az orvosokban, mint egy természetgyógyászban, de aztán saját bőrén tapasztalta meg a kemoterápia gyilkos hatását. Majdnem az életébe került, de "szerencsére" annyira levitte a kezelés a fehérvérsejtjeit, hogy meg kellett állítani a kezelést. A halál torkából jött vissza. És meggyógyult.
Elsősorban a táplálkozás megváltoztatásával tudtam rá hatni, mivel a tudat teremtő erejét nem igazán tudta elfogadni. Természetesen, a tökéletes megoldás az, ha a beteg képes megérteni, hogy nemcsak betegségéért, de a gyógyulásáért is ő maga a felelős, valamint a betegség valódi okainak feltárásához szükséges a holisztikus szemlélet, azaz, hogy az embert ne csak fizikai síkon szemléljük és kezeljük, hanem figyelembe véve a lelki és szellemi tényezőket is.
Ugyanakkor a fizikai síkon történő beavatkozásokkal is szép sikereket lehet elérni. Fontos azonban megjegyezni, hogy a testi szintű beavatkozás, mint amilyen a táplálkozás is, csupán tüneti kezelés, tehát nem végleges. De mivel gyorsabb, életet menthet. Azonfelül, nem csak a tudat hat a testre, hanem fordítva is, a test is hat a tudatra, tehát mindenféleképpen van létjogosultságuk a tüneti kezeléseknek is. Amennyiben azonban a beteg továbbra sem hajlandó változtatni a gondolkodásán, egy átmeneti gyógyulást követően a tünetek ismét megfognak jelenni egyre súlyosabb formában, mindaddig, amíg az igazi, tudati síkon lévő probléma jelen van.
E kis kitérő után térjünk vissza az oldal témájához, a természetes, egészséges, tudatos táplálkozáshoz.
•Mit kell tehát ennünk, hogy egészségünket megőrizzük, vagy ha már betegek vagyunk, akkor azt visszaszerezzük?
•Mely táplálékok, milyen hatással vannak a szervezetünkre, milyen hatóanyagot, vitaminokat, ásványi elemeket, nyomelemeket tartalmaznak?
•Mit együnk, ha fogyókúrázni akarunk?
•Mit együnk különböző betegségek esetén?
•Mit együnk, ha rákosak vagyunk?
•Receptek, diéták
•A böjtről
•A természetes és tudatos táplálkozás szabályai
•A gyógynövények szerepe
Nos, a fenti és a fentiekhez hasonló témákról lesz szó a továbbiakban.
Ha kíváncsi vagy a folytatásra, gyere vissza és olvasgass!
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
Gerson terápia
A Gerson terápia egy táplálkozási alapon álló, általános immunstimuláló módszer, amely nemcsak a rák, hanem más súlyos betegségek – migrén, cukorbaj, Alzheimer-kór, zöldhályog, stb. – gyógyítására is alkalmas. A Gerson-diéta számos „csodálatos gyógyulást” idézett már elő. Középpontjában a frissen préselt zöldséglevek állnak, napi legalább két liter. A táplálék minél kevesebb fehérjét és sót, azaz nátriumot, de minél több káliumot tartalmaz, amely meggyorsítja a károsodott szövetek lebomlását és serkenti a kiválasztást. További kiegészítői ennek a diétának a lenmagolaj, a C- és a B-vitaminok. A Gerson-diéta része a feketekávéval végzett beöntés és a ricinusolaj mint hashajtó.
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal sikeresen kezelhetők. A fahéj többek között felerősíti az immunrendszert, mivel rengeteg antioxidánst tartalmaz, megvéd a virusoktól, baktériumoktól, segíti a már bejutott vírusok, baktériumok és gombák elpusztítását, erőssé, munkabíróvá tesz. Szívbetegség Artritisz Hólyagfertőzés Fogfájás Koleszterinszint Megfázás Gyomorpanaszok Az immunrendszer erősítése Nehéz gyomor Nátha Pattanás Bőrfertőzés Fogyás Krónikus fáradtság ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦ A FAHÉJ JÓTÉKONY HATÁSA A SZERVEZETRE
A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy a következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezenkívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A coppenhageni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital
fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.
Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.
Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából a fájós foga. A fájdalom elmúlik.
Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen össze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint emelkedését.
Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.
A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.
A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a
szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és
vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a
baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.
Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott
termelődését.
Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat
tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.
Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek pattanások.
A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.
Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt,
este pedig lefekvés előtt igyunk egy mézes fahéjas teát, vagy italt.
Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt, még a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsírlerakódását, ha szeretjük a nagyon zsíros ételeket.
A testi erőt legjobban a mézben lévő cukor regenerálja.
Mézet és fahéjat bőven fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezetünk vitalitása.